Microsoft FrontPage 2003
                                                               

Névnap

Ma 2017. 9. 20, szerda, Friderika napja van.
Holnap Máté napja lesz.

Online felhasználók

Statisztika

Tagok: 5
Hírek: 226
Linkek: 1
Látogatók: 763201
Újdonságok arrow Cégtörténet
Cégtörténet

A Gulliver Kiadó az 1989-es alapítást követő első két évben főként gyermek- és ifjúsági könyveket jelentetett meg.  A kiadó több természettudományi ismeretterjesztő sorozattal jelentkezett, közülük a legnépszerűbb az évekig folyamatosan működő Atlasz-sorozat (A föld és országai – Képes atlasz, Állatatlasz, A világűr atlasza, A nagy dinoszaurusz atlasz stb.). A Lilliput Kiadó létrejöttével a Gulliver Kiadó profilja a társadalom- és természettudományi tárgyú ismeretterjesztő könyvek irányába tolódott el. A Világörökség Egyezmény 25. évfordulójára adta ki a Világörökség című kötetet.
A szépirodalom területére tett „kirándulásnak” tekinthető Kurt Vonnegut Isten áldja, Dr. Kevorkian című művének megjelentetése.

Az utóbbi években könyvkiadásával ismét az iskolás korú korosztályt célozza, főként ifjúsági ismeretterjesztő kötetek megjelentetésével. Új Atlasz sorozata eddigi kötetei: Magyarország képes történelmi atlasza, Magyarország képes földrajzi atlasza, A világ képes földrajzi atlasza.
A Gulliver Kiadó 1992-ben szervezte meg saját könyvértékesítési rendszerét. Több más kiadó kereskedelmi képviselőjeként is, mintegy 150 könyvesbolt áruellátását biztosítja országszerte.

A Lilliput Könyvkiadó 1991. május 20-án alakult. Képeskönyveket, mesekönyveket, gyermek és ifjúsági ismeretterjesztő könyveket ad közre. Sikeres sorozatai közé tartoznak Richard Scarry Tesz-vesz város könyvei, a Franklin kötetek, valamint a 100 állomás – 100 kaland sorozat.
 

Keresés

Sorozataink


Képes Atlasz
sorozat


100 állomás
100 kaland sorozatTesz-vesz VárosFranklin