Microsoft FrontPage 2003
                                                               

Névnap

Ma 2020. 12. 3, csütörtök, Ferenc napja van.
Holnap Barbara, Borbála napja lesz.

Online felhasználók

Jelenleg 2 vendég olvas minket

Statisztika

Tagok: 6
Hírek: 232
Linkek: 1
Látogatók: 1086820
Újdonságok arrow Cégtörténet
Cégtörténet

A Gulliver Kiadó az 1989-es alapítást követõ elsõ két évben fõként gyermek- és ifjúsági könyveket jelentetett meg.  A kiadó több természettudományi ismeretterjesztõ sorozattal jelentkezett, közülük a legnépszerûbb az évekig folyamatosan mûködõ Atlasz-sorozat (A föld és országai – Képes atlasz, Állatatlasz, A világûr atlasza, A nagy dinoszaurusz atlasz stb.). A Lilliput Kiadó létrejöttével a Gulliver Kiadó profilja a társadalom- és természettudományi tárgyú ismeretterjesztõ könyvek irányába tolódott el. A Világörökség Egyezmény 25. évfordulójára adta ki a Világörökség címû kötetet.
A szépirodalom területére tett „kirándulásnak” tekinthetõ Kurt Vonnegut Isten áldja, Dr. Kevorkian címû mûvének megjelentetése.

Az utóbbi években könyvkiadásával ismét az iskolás korú korosztályt célozza, fõként ifjúsági ismeretterjesztõ kötetek megjelentetésével. Új Atlasz sorozata eddigi kötetei: Magyarország képes történelmi atlasza, Magyarország képes földrajzi atlasza, A világ képes földrajzi atlasza.
A Gulliver Kiadó 1992-ben szervezte meg saját könyvértékesítési rendszerét. Több más kiadó kereskedelmi képviselõjeként is, mintegy 150 könyvesbolt áruellátását biztosítja országszerte.

A Lilliput Könyvkiadó 1991. május 20-án alakult. Képeskönyveket, mesekönyveket, gyermek és ifjúsági ismeretterjesztõ könyveket ad közre. Sikeres sorozatai közé tartoznak Richard Scarry Tesz-vesz város könyvei, a Franklin kötetek, valamint a 100 állomás – 100 kaland sorozat.
 


Gulliverzum
interaktív könyvek

Keresés

Sorozataink


Képes Atlasz
sorozat


100 állomás
100 kaland sorozatFranklin