Microsoft FrontPage 2003
                                                               
Újdonságok arrow Ismeretterjesztõ könyvek arrow 100 állomás 100 kaland arrow Kalózok
Kalózok

Terjedelem: 48 oldal
Alak: 225 × 296 mm
Kötés: tábla
ISBN: 963 9166 62 6

Ár: 1990 Ft
Internetes ár: 1590 Ft

 

Rendelje meg most! >>

 

Utazz velünk különleges, izgalmas világokba! 100 állomáson 100 kalandban lehet részed! A sorozatból számos tény mellett rengeteg érdekességet megtudhatsz, s még a kézügyességedet is próbára teheted.

Miért kapta az egyik legrettegettebb kalóz a Spanyolfaló nevet? Milyen hajókkal és fegyverzettel rendelkeztek a haramiák és üldözõik? Hogyan pusztult el a Port Royal-i kalózparadicsom? Hol rejtõznek még ma is a kalózbandák elrabolt kincsei?

Kíváncsi vagy a válaszokra? Akkor kalandra fel!


A kalózkodás története egyidõs a kereskedelmi hajózáséval, hiszen amint kifutottak a kikötõkbõl az értékes portékákkal megrakott elsõ hajók, megjelentek a tengeri rablók is. A világtengerek vizein portyázó martalócok egyre-másra fosztogatták a hajókat, sokszor a legénység életét sem kímélve. Nehéz sors várt a fogságukba esettekre. Egész álló nap robotoltak, de elõfordult, hogy a haramiák oldalán kényszerültek harcba szállni. A szenvedések elõl menekülve sokan inkább a kalózéletet választották. A könnyûnek tûnõ „mesterség” azonban közel sem volt egyszerû. Igaz ugyan, hogy néha gazdag prédára tettek szert, amibõl mindenki részesült, máskor azonban hónapokig rótták a tengeri mérföldeket anélkül, hogy egyetlen vitorlás feltûnt volna a közelükben. Az éhínség, a dühöngõ viharok és a katonák állandó veszélyt jelentettek, s az elfogott banditák többnyire a bitófán végezték. Azokat kivéve, akik uralkodói megbízásra az ellenséges országok hajóit támadták meg, és zsákmányból a király kincstárát gazdagították. Akadtak olyanok, aki a távoli vizeken töltött unalmas hónapokat arra fordították, hogy felbecsülhetetlen értékû földrajzi felfedezéseket tegyenek.

 

 
< Előző   Következő >


Gulliverzum
interaktív könyvek

Keresés

Sorozataink


Képes Atlasz
sorozat


100 állomás
100 kaland sorozatFranklin